21 maj 2024

15:30 - 20:30

FOI, Olof Arrhenius väg 31, Norra Sorunda

Rekryteringsevent för forskarutbildade i Grindsjön

Vill du bli vår nästa expert inom ett område som du kanske inte ens visste fanns? Du som är forskarutbildad, eller håller på att forskarutbilda dig, är välkommen att anmäla dig till vårt rekryteringevent i Grindsjön!

Bild på ett jordklot

FOI befinner sig i en kraftig tillväxtfas och vi behöver bli fler som bidrar till att stärka Sveriges försvar. Därför vill vi gärna träffa dig som är intresserad av nya utmaningar för att berätta mer om vår spännande forskningsverksamhet. Under eftermiddagen och kvällen träffar du FOI-forskare med olika bakgrund och får under avslappnade former en inblick i vår unika arbetsmiljö och hur det är att jobba hos oss.

Vad gör FOI i Grindsjön?

Avdelningen Vapen, Skydd och Säkerhet i Grindsjön bedriver verksamhet inom forskningsområdena Vapen, skydd och säkerhet, Undervattensforskning och Krisberedskap och civilt försvar samt Telekrig

Mer information om FOI:s forskningsområden finns på: https://www.foi.se/forskning Länk till annan webbplats.

Kvällens program

Doktorseventet startar på Tumba pendeltågsstation 15:30 och avslutas 20:30 på densamma. Det kommer att stå en buss redo att ta er till och från Grindsjön.

  • Start – 15:30
  • Avfärd mot Grindsjön
  • Enklare mat under en övergripande presentation av FOI
  • Ett antal forskare berättar om sin resa till FOI och vid FOI
  • Rundvandring i mindre grupper
  • Fika och mingel med forskarutbildade medarbetare och chefer från FOI
  • Avfärd från Grindsjön mot Tumba
  • Slut - 20:30

Var: FOI, Olof Arrhenius väg 31 Länk till annan webbplats., Norra Sorunda

När: Tisdag den 21:a maj klockan 15:30-20:30

Passar jag som är forskarutbildad in på FOI?

På FOI:s sex forskningsavdelningar har de forskarutbildade väldigt varierande bakgrund. Till viss del beror detta på att det inte finns några forskarutbildningar inom flera av områden som FOI arbetar. Därför får en del forskarutbildade möjligheten att tillämpa sin kompetens inom helt andra områden än inriktning på deras forskarutbildning, men de har ändå mycket stor nytta av sin forskarutbildning.

På forskningsavdelningen i Grindsjön arbetar främst forskarutbildade med bakgrund inom t.ex. solidmekanik, organisk kemi, numerisk analys, teknisk akustik och plasmafysik men det finns även många med bakgrund inom t.ex. maskinteknik, matematik, kemi och fysik.

Klicka här för att skicka in din anmälan. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.